Blog

Glendronach 14 years virgin oak finish

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

GlenDronach 14 years virgin oak finish

In 2010 kwam deze whisky uit. Een tijd dat whisky in zijn geheel nog wat minder populair was en dat geldt zeker voor Glendronach. Maar tijden veranderen. Whisky is vreselijk populair en Glendronach is een zeer geliefde distillery.

 

Nu komt Glendronach komende week terug met de 14 years Virgin Oak finish. Zoals gezegd kwam deze in 2010 eerder uit.

 

Wij hebben aangegeven dat we een mooie hoeveelheid flessen zouden willen ontvangen. Als we afgaan op het “systeem” krijgen we die ook. Maar zekerheid is er pas als de flessen daadwerkelijk binnen zijn. Dat staat nu gepland op woensdag 7 september. Ze gaan daarna in de winkel en webshop in de verkoop voor €69,95 p.s. Wil je al reserveren, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(reserveren is op basis van beschikbaarheid. Zodra ze binnen zijn zullen we laten weten of, en zo ja, hoeveel flessen we voor je hebben).   

 

Welke smaken en geuren mag je verwachten in de GlenDronach 14 years old virgin finish?

Kleur - Licht goud, vers geoogst stro.

 

Geur - Geroosterd eiken elementen die zo intens zijn dat het rokerige ontstaat. Zoete en weelderige tropische vruchten komen binnen. Denk aan banaan en cacao, met geroosterde kokos.

 

Afdronk - Gekruid gember en kaneeltaart met een mooie rokerige twist. Geraspte kokos en verse beboterde toast met een handvol van hazelnoten op de zijkant.

 

Vanaf woensdagmiddag, 18:00 uur, kan je de Glendronach 14 yrs virgin oak finish ook  hier bestellen (indien er nog beschikbaar is).

 

Beauntje komt om zijn loontje

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Van alle wijngebieden ter wereld komen eerst Bourgogne en Bordeaux en dan de rest van de wereld. Althans, dat idee krijg ik soms. Zelf doen ze ons dat ook graag geloven. Ik ben er voorzichtig in geworden. In de Bordeaux wordt naast een heleboel topwijnen ook een nog veel grotere plas, op zijn zachtst gezegd, middelmatige wijnen gemaakt. Maar plak er Bordeaux op en het moet toch wel goed zijn….. In de Bourgogne is de wijnplas vele malen kleiner. Wijngaarden zijn veel kleiner dan in de Bordeaux en vaak eigendom van meerdere wijnboeren. Maar de prijzen….. Olala.

Lees meer

Of je kaas lust!

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Een kaas- en wijnbeurs bezoeken is nooit vervelend. Op nog geen twee uur rijden kan dat op een heel andere manier dan wanneer dat in Nederland georganiseerd zou worden. In Court st. Etienne werd “Le Salon du Vin et du Fromage” georganiseerd. Alleen bij zo’n naam gaat mijn hartje al sneller kloppen. Het klinkt zo heerlijk zacht, als een liefdesverklaring aan wijn en kaas.

Court St. Etienne ligt een kleine twintig minuten ten zuiden van Brussel. Zodra je de taalgrens overgaat bij Overijse ben je er al bijna. De auto kan je voor bijna voor de deur parkeren en omdat we vrijkaartjes hadden gekregen van een van onze wijnboeren konden we ook nog eens gratis naar binnen. Hoe kan je een Hollander nog gelukkiger maken?

Lees meer

Hoera, één jaar!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Op de kop af één jaar oud, dat was het zondag 30 november. De uitnodiging heb je misschien voorbij zien komen. Via de nieuwsbrief, de facebookpagina en het Trefpunt hadden we het aangekondigd. Maar dan is het afwachten wie er zal komen op de verjaardag. Het is net alsof je zelf jarig bent. Want je nodigt wel mensen uit, maar wie er werkelijk komt is altijd maar afwachten. En de middag verliep bijna zoals alle andere verjaardagen; eerst is het rustig en begin je te twijfelen, maar dan ineens..... Komt iedereen tegelijk.

Lees meer

Stiekem verliefd

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Ik durf het bijna niet toe te geven, maar ik ben stiekem verliefd. Verliefd op hapjes die zo lekker combineren met wijn. Of eigenlijk ben ik verliefd op kaas en gedroogde worst, want dat is wat ik het liefste snack 's avonds of op zondagmiddag.

Lees meer

Een weekend wijnproeven

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Een weekend wijnproeven. Het moge duidelijk zijn dat dit de zware kant van mijn werk is. Als er 1000 wijnen voor je open staan bij de ene importeur en je bij een tweede nog eens 100 verschillende wijnen kan gaan proeven is dat een hele beproeving.

Lees meer

cor-rond

Betaalbare kwaliteitswijnen

Deskundig advies

Gratis verzenden vanaf € 150

Verzenden via flespakket.nl door PostNl

flespakket

Veilig betalen via 

iDeal    

Messenger