Blog

Najaarsproeverij - zondag 6 november

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

14718759 1147780805302161 4104812529583500245 n

We zetten een uitgebreide selectie uit ons assortiment voor je open. Bij enkele tafels zal iemand staan om uitleg te geven. Het zal weer een lekkere ontspannen middag worden vol gezelligheid. Als bezoeker van de proeverij kun je deze middag profiteren van diverse mooie aanbiedingen. Deze scherpe aanbiedingen gelden alleen deze middag, ze zijn dan ook de moeite waard.

We zetten van alles open, waarbij de nadruk ligt op de Europa. We importeren zelf een aantal wijnen en die zetten we graag in het zonnetje. Ook hebben we de afgelopen tijd weer kennisgemaakt met nieuwe wijnboeren. Hun wijnen laten we je ook graag proeven.

Zoek je voor je bedrijf relatie/kerstgeschenken, dan is deze middag ook daarvoor een uitgelezen moment.

Het is prettig voor ons als wij een inschatting kunnen maken van het aantal gasten tijdens onze proeverij. Ben je voornemens om te komen, dan stellen wij het op prijs als je ons dat laat weten. Je kan dat per mail doen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld s.v.p. daarbij ook met hoeveel personen je verwacht te komen.

Arran Machrie Moor

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De naam Machrie Moor komt van de zestal steencirkels op het eiland Arran. De hond op de fles verwijst naar Dingal, de favoriete hond van de strijder Fingal. Een hoop mythologie dus.

Is de whisky dan ook zo mythisch? Nu, het is zeker een goede whisky. De Machrie Moor is er in twee varianten. Als standaard versie, die inmiddels aan de 7e uitvoering bezig is, en als cask strength. In beide gevallen gaat het om een gelimiteerde uitgave.

Afbeeldingsresultaat voor Arran machrie moor vinabc

Lees meer

Glenlivet Cipher

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Glenlivet Cipher

Glenlivet Cipher, de grote onbekende. Net toegevoegd aan de webshop, vanaf volgende week wordt 'ie verzonden.

 

http://vinabc.nl/home/whisky/product/glenlivet-cipher

 

Er is weinig over bekend, maar dat is ook de bedoeling! Je kan zelf op zoek gaan naar de smaken en of je het wat vindt, zonder informatie vooraf die je zou kunnen sturen en je mening kan beïnvloeden.

 

Via een site kan je jouw smaakbevindingen aangeven. Daarna krijg je te horen hoezeer die van jou overeenkomen met die van de meesters van Glenlivet.

 

 

Glendronach 14 years virgin oak finish

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

GlenDronach 14 years virgin oak finish

In 2010 kwam deze whisky uit. Een tijd dat whisky in zijn geheel nog wat minder populair was en dat geldt zeker voor Glendronach. Maar tijden veranderen. Whisky is vreselijk populair en Glendronach is een zeer geliefde distillery.

 

Nu komt Glendronach komende week terug met de 14 years Virgin Oak finish. Zoals gezegd kwam deze in 2010 eerder uit.

 

Wij hebben aangegeven dat we een mooie hoeveelheid flessen zouden willen ontvangen. Als we afgaan op het “systeem” krijgen we die ook. Maar zekerheid is er pas als de flessen daadwerkelijk binnen zijn. Dat staat nu gepland op woensdag 7 september. Ze gaan daarna in de winkel en webshop in de verkoop voor €69,95 p.s. Wil je al reserveren, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(reserveren is op basis van beschikbaarheid. Zodra ze binnen zijn zullen we laten weten of, en zo ja, hoeveel flessen we voor je hebben).   

 

Welke smaken en geuren mag je verwachten in de GlenDronach 14 years old virgin finish?

Kleur - Licht goud, vers geoogst stro.

 

Geur - Geroosterd eiken elementen die zo intens zijn dat het rokerige ontstaat. Zoete en weelderige tropische vruchten komen binnen. Denk aan banaan en cacao, met geroosterde kokos.

 

Afdronk - Gekruid gember en kaneeltaart met een mooie rokerige twist. Geraspte kokos en verse beboterde toast met een handvol van hazelnoten op de zijkant.

 

Vanaf woensdagmiddag, 18:00 uur, kan je de Glendronach 14 yrs virgin oak finish ook  hier bestellen (indien er nog beschikbaar is).

 

Ginspiratie

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ginspiratie

Sinds enkele weken hebben we gin in de winkel. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je er dan meteen verstand van hebt. Nu zou ik overal een kaartje bij kunnen hangen en dat dan keurig op kunnen lezen als iemand iets over gin vraagt. Er zijn hele ketens die niet veel anders doen.

Maar je kan ook iemand vragen je er meer over te vertellen en vooral ook te proeven. Want dat is toch het mooie aan werken met drank; de kennis leer je niet uit een boek, maar uit een glas. Daar zitten dan wel weer grenzen aan, want een te ijverige student vergeet na afloop weer wat ie geleerd heeft.

Binnen de wereld van gedestilleerde draken heb je een persoon die wel erg veel van drank en vooral proeven weet; Jan Beek. Werkzaam voor de firma Van Wees, maar ook docent aan de liquoristenopleiding (zeg maar de slijtersopleiding voor gevorderden).

Ben ik wijzer geworden?

Wat ben ik er dan wijzer van geworden? Een hele boel. Zo heb ik verschillende soorten tonic geproefd en wat dat betekent voor een gin. Met een gin telkens verschillende tonic erbij. Wij gebruikten fentiman tonic water, fentiman 19:05 herbal tonic, fever tree en Loopuyt. Voor de goede orde; Royal club…… is water met een tonic smaakje. Als je een lekkere gin koopt, zorg dan ook voor goede tonic.

En soms nog weer een extra smaakje erbij. Nu gedaan met drank, maar voor het oog zijn vers fruit en bijvoorbeeld pepers natuurlijk leuker.

Van de gins hebben we onder andere Colombian, Loopuyt, Filliers, Citrum, Bobby`s en de Zuidam Dutch Courage. Er zaten veel lekkere tussen. Maar ik heb er ook een geproefd…. Man, man, man, die Dutch Courage is geweldig. Dat in combinatie met de herbal tonic van Fentiman is een genot. De Bobby’s laat ik maar voor wat het is, not my cup of thee. Tenzij je dol bent op wc-verfrisser, dan is het een aanrader.

Verder leren door te proeven

Wil je samen een keer met me leren over gin? In november hebben we allerlei activiteiten omdat we dan 2 jaar bestaan. Ook gin proeven zal een van die dingen zijn. Gaan we lekker een middag cocktails maken.

Risotto alla Milanese

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Risotto alla Milanese            

370 gram risottorijst                                      60 gram Parmagiano Reggiano

1,5 liter water                                                3 blokjes groentebouillon

½ theelepel saffraandraadjes                         1 ui

50 gram boter                                                150 ml witte of rode wijn

Scheutje olijfolie                                             Peper en zout

Bereiding

Breng in een pan het water met de bouillonblokjes aan de kook. Week de saffraan in een glas warm water. Pel en snipper de ui. Rasp de parmigiano reggioano. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem, voeg de ui toe tot de korrels totdat ze glazig is. Voeg de rijst toe en bak circa 3 minuten tot de korrels transparant worden. Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot de wijn is opgenomen door de rijst.

Schep lepel voor lepel de bouillon door de rijst, blijf roeren in de pan. Voeg na circa 10 minuten de saffraan toe en ga door met het bijschenken van de bouillon totdat de rijst gaar is. Na ongeveer 20 minuten is de risotto “al dente”. Proef natuurlijk wel even of dit klopt.

Zet het vuur uit. Roer de boter en de Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met peper en zoet. Roer de risotto nogmaals goed door en laat nog een minuut staan met het deksel op de pan. Verdeel de risotto over 4 diepe borden en eet smakelijk.

Schenk bij dit klassiek Italiaanse gerecht en licht gekoelde marzemino. Eet smakelijk.

How it's made - rosé

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Rosé kan op meerdere manieren gemaakt worden. Rosé wijkt, nadat de kleur is verkregen, niet af van het maken van witte wijn. Rosé wordt op de volgende vier manieren gemaakt;

  1. Kort mee laten gisten van gekneusde blauwe druiven. Gekneusd betekend zoveel als lichtjes kapot knijpen, maar niet helemaal pletten. Dit mee laten gisten duurt zo’n 8-24 uur, net zolang tot de sap voldoende rosé gekleurd is. Het rosésap laat men afvloeien en de rest van de blauwe druiven vergist verder. Deze methode wordt saignée genoemd en is de meest gebruikte methode.

Lees meer

Beauntje komt om zijn loontje

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Van alle wijngebieden ter wereld komen eerst Bourgogne en Bordeaux en dan de rest van de wereld. Althans, dat idee krijg ik soms. Zelf doen ze ons dat ook graag geloven. Ik ben er voorzichtig in geworden. In de Bordeaux wordt naast een heleboel topwijnen ook een nog veel grotere plas, op zijn zachtst gezegd, middelmatige wijnen gemaakt. Maar plak er Bordeaux op en het moet toch wel goed zijn….. In de Bourgogne is de wijnplas vele malen kleiner. Wijngaarden zijn veel kleiner dan in de Bordeaux en vaak eigendom van meerdere wijnboeren. Maar de prijzen….. Olala.

Lees meer

Of je kaas lust!

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Een kaas- en wijnbeurs bezoeken is nooit vervelend. Op nog geen twee uur rijden kan dat op een heel andere manier dan wanneer dat in Nederland georganiseerd zou worden. In Court st. Etienne werd “Le Salon du Vin et du Fromage” georganiseerd. Alleen bij zo’n naam gaat mijn hartje al sneller kloppen. Het klinkt zo heerlijk zacht, als een liefdesverklaring aan wijn en kaas.

Court St. Etienne ligt een kleine twintig minuten ten zuiden van Brussel. Zodra je de taalgrens overgaat bij Overijse ben je er al bijna. De auto kan je voor bijna voor de deur parkeren en omdat we vrijkaartjes hadden gekregen van een van onze wijnboeren konden we ook nog eens gratis naar binnen. Hoe kan je een Hollander nog gelukkiger maken?

Lees meer

Hoera, één jaar!

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Op de kop af één jaar oud, dat was het zondag 30 november. De uitnodiging heb je misschien voorbij zien komen. Via de nieuwsbrief, de facebookpagina en het Trefpunt hadden we het aangekondigd. Maar dan is het afwachten wie er zal komen op de verjaardag. Het is net alsof je zelf jarig bent. Want je nodigt wel mensen uit, maar wie er werkelijk komt is altijd maar afwachten. En de middag verliep bijna zoals alle andere verjaardagen; eerst is het rustig en begin je te twijfelen, maar dan ineens..... Komt iedereen tegelijk.

Lees meer

Stiekem verliefd

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Ik durf het bijna niet toe te geven, maar ik ben stiekem verliefd. Verliefd op hapjes die zo lekker combineren met wijn. Of eigenlijk ben ik verliefd op kaas en gedroogde worst, want dat is wat ik het liefste snack 's avonds of op zondagmiddag.

Lees meer

Een weekend wijnproeven

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Een weekend wijnproeven. Het moge duidelijk zijn dat dit de zware kant van mijn werk is. Als er 1000 wijnen voor je open staan bij de ene importeur en je bij een tweede nog eens 100 verschillende wijnen kan gaan proeven is dat een hele beproeving.

Lees meer

cor-rond

Betaalbare kwaliteitswijnen

Deskundig advies

Gratis verzenden vanaf € 100

Verzenden via flespakket.nl door PostNl

flespakket

Veilig betalen via 

iDeal