Blog

How it's made - rosé

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Rosé kan op meerdere manieren gemaakt worden. Rosé wijkt, nadat de kleur is verkregen, niet af van het maken van witte wijn. Rosé wordt op de volgende vier manieren gemaakt;

  1. Kort mee laten gisten van gekneusde blauwe druiven. Gekneusd betekend zoveel als lichtjes kapot knijpen, maar niet helemaal pletten. Dit mee laten gisten duurt zo’n 8-24 uur, net zolang tot de sap voldoende rosé gekleurd is. Het rosésap laat men afvloeien en de rest van de blauwe druiven vergist verder. Deze methode wordt saignée genoemd en is de meest gebruikte methode.
  1. Witte wijn en rode wijn mag niet gemengd worden. Rode en witte druiven wel. Deze gaan dan gezamenlijk in de kuip. Dit type rosé komt vaak voor in Duitsland. Zo’n rosé wordt Rotling of Schillerwein genoemd.
  1. Voor rosé heb je blauwe druiven nodig. Deze druiven worden na de oogst direct geperst. Het sap is van iedere druif, ongeacht de kleur van de schil. De schil geeft de kleur. Dus als het contact met de schil maar heel kort is, is het sap maar heel licht rosé gekleurd.
  1. Rode en witte wijn mengen. In Europa mag dat maar voor het maken van één wijn; Champagne.

Bij ons kun je terecht voor diverse rosé wijnen. En wil je ook wat proeven, kom dan zondag 31 mei naar de roze zondag. Van 12:00 uur tot 17:00 uur hebben we diverse rosé wijnen open. Vraag gerust om die te proeven.

 

Wilt u in één oogopslag zien welke rosé wij hebben, klik dan hier.

cor-rond

Betaalbare kwaliteitswijnen

Deskundig advies

Gratis verzenden vanaf € 150

Verzenden via flespakket.nl door PostNl

flespakket

Veilig betalen via 

iDeal    

Messenger