Blog

Risotto alla Milanese

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Risotto alla Milanese            

370 gram risottorijst                                      60 gram Parmagiano Reggiano

1,5 liter water                                                3 blokjes groentebouillon

½ theelepel saffraandraadjes                         1 ui

50 gram boter                                                150 ml witte of rode wijn

Scheutje olijfolie                                             Peper en zout

Bereiding

Breng in een pan het water met de bouillonblokjes aan de kook. Week de saffraan in een glas warm water. Pel en snipper de ui. Rasp de parmigiano reggioano. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem, voeg de ui toe tot de korrels totdat ze glazig is. Voeg de rijst toe en bak circa 3 minuten tot de korrels transparant worden. Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot de wijn is opgenomen door de rijst.

Schep lepel voor lepel de bouillon door de rijst, blijf roeren in de pan. Voeg na circa 10 minuten de saffraan toe en ga door met het bijschenken van de bouillon totdat de rijst gaar is. Na ongeveer 20 minuten is de risotto “al dente”. Proef natuurlijk wel even of dit klopt.

Zet het vuur uit. Roer de boter en de Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met peper en zoet. Roer de risotto nogmaals goed door en laat nog een minuut staan met het deksel op de pan. Verdeel de risotto over 4 diepe borden en eet smakelijk.

Schenk bij dit klassiek Italiaanse gerecht en licht gekoelde marzemino. Eet smakelijk.

cor-rond

Betaalbare kwaliteitswijnen

Deskundig advies

Gratis verzenden vanaf € 150

Verzenden via flespakket.nl door PostNl

flespakket

Veilig betalen via 

iDeal    

Messenger