Blog

Ginspiratie

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ginspiratie

Sinds enkele weken hebben we gin in de winkel. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je er dan meteen verstand van hebt. Nu zou ik overal een kaartje bij kunnen hangen en dat dan keurig op kunnen lezen als iemand iets over gin vraagt. Er zijn hele ketens die niet veel anders doen.

Maar je kan ook iemand vragen je er meer over te vertellen en vooral ook te proeven. Want dat is toch het mooie aan werken met drank; de kennis leer je niet uit een boek, maar uit een glas. Daar zitten dan wel weer grenzen aan, want een te ijverige student vergeet na afloop weer wat ie geleerd heeft.

Binnen de wereld van gedestilleerde draken heb je een persoon die wel erg veel van drank en vooral proeven weet; Jan Beek. Werkzaam voor de firma Van Wees, maar ook docent aan de liquoristenopleiding (zeg maar de slijtersopleiding voor gevorderden).

Ben ik wijzer geworden?

Wat ben ik er dan wijzer van geworden? Een hele boel. Zo heb ik verschillende soorten tonic geproefd en wat dat betekent voor een gin. Met een gin telkens verschillende tonic erbij. Wij gebruikten fentiman tonic water, fentiman 19:05 herbal tonic, fever tree en Loopuyt. Voor de goede orde; Royal club…… is water met een tonic smaakje. Als je een lekkere gin koopt, zorg dan ook voor goede tonic.

En soms nog weer een extra smaakje erbij. Nu gedaan met drank, maar voor het oog zijn vers fruit en bijvoorbeeld pepers natuurlijk leuker.

Van de gins hebben we onder andere Colombian, Loopuyt, Filliers, Citrum, Bobby`s en de Zuidam Dutch Courage. Er zaten veel lekkere tussen. Maar ik heb er ook een geproefd…. Man, man, man, die Dutch Courage is geweldig. Dat in combinatie met de herbal tonic van Fentiman is een genot. De Bobby’s laat ik maar voor wat het is, not my cup of thee. Tenzij je dol bent op wc-verfrisser, dan is het een aanrader.

Verder leren door te proeven

Wil je samen een keer met me leren over gin? In november hebben we allerlei activiteiten omdat we dan 2 jaar bestaan. Ook gin proeven zal een van die dingen zijn. Gaan we lekker een middag cocktails maken.

cor-rond

Betaalbare kwaliteitswijnen

Deskundig advies

Gratis verzenden vanaf € 150

Verzenden via flespakket.nl door PostNl

flespakket

Veilig betalen via 

iDeal    

Messenger