Blog

Stiekem verliefd

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Ik durf het bijna niet toe te geven, maar ik ben stiekem verliefd. Verliefd op hapjes die zo lekker combineren met wijn. Of eigenlijk ben ik verliefd op kaas en gedroogde worst, want dat is wat ik het liefste snack 's avonds of op zondagmiddag.

Een stukje geitenkaas zoals een crottin de chavignol gaat er wel in, net als een tomme en dan het liefst een tomme de marc (eentje met druivenpitjes eromheen). Maar een goeie stinkerd ga ik ook niet uit de weg. Münster is een bekende stinkerd, maar Langres doet 'n Münsterkaasje verbleken. Of wat dacht je van een Hervekaas? Lijkt net een vierkant blokje boter als je de verpakking ziet. Maar neem die maar eens mee in de auto terug vanuit Limburg en je weet zeker dat het geen boter is.

Voor de worst ga ik voor de gedroogde worsten. We zitten hier dan wel in de regio van de Vockingworst, maar ik dat is niet echt mijn ding. Nee, ik ga voor de gedroogde worsten. Iedere keer als ik in Frankrijk kom, gaat er weer een collectie mee terug naar huis. Nu is mijn voorraad altijd eerder op dan dat ik weer in Frankrijk kom. Daarom ben ik ook blij dat we het Blokhovens Linievarken hier hebben. Een varkentje dat tussen Schalkwijk en Tull en 't Waal opgroeit, met veel ruimte om zich heen. En dat proef je! Als ze dan ook nog allemaal mooie smaakjes aan de worst geven met wat hulp van wijn, dan ben ik helemaal een gelukkig mens.

Maar bij een knabbeltje mag wel een glaasje wijn. En wat combineert er dan goed? Vooral één die je lekker vindt. Port is een klassieker met kaas. Maar zoals bij iedere liefde is het bekende niet altijd even spannend. Nee, mijn geheime liefde combineert in mijn optiek nog beter met mijn andere geheime liefde, namelijk de grenat en de ambré. Anja en ik ontdekten deze ruim twee jaar geleden en we waren op slag verliefd. Het was onze eerste vakantie met Briek, de oudste zoon van ons, zo ver van huis. Helemaal in het uiterste zuiden van Frankrijk, in de buurt van Perpignan. Anja had bedacht dat we een dagje naar Castelnou konden gaan, een klein dorpje aan de voet van een kasteel/burcht. Het dorpje is ook zeker de moeite waard, maar wat mij vooral ook bijstaat is dat wij daar kennismaakten met Véronique van Domaine Carle Courty. Het is wat overdreven als ik zeg dat het mijn leven heeft veranderd, maar mijn liefde voor kaas en worst kreeg een nieuwe dimensie, namelijk in combinatie met zo'n lekkere wijn.


Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar de volgende keer als je langskomt, mag je er gerust naar vragen. Dan laat ik je kennismaken met mijn geheime liefdes.

Oh ja, de worsten van dat heerlijke Blokhovens Linievarkentje komen zeer waarschijnlijk ook naar de winkel, ik laat het je weten als het zover is.

cor-rond

Betaalbare kwaliteitswijnen

Deskundig advies

Gratis verzenden vanaf € 150

Verzenden via flespakket.nl door PostNl

flespakket

Veilig betalen via 

iDeal    

Messenger