Blog

Hoera, één jaar!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Op de kop af één jaar oud, dat was het zondag 30 november. De uitnodiging heb je misschien voorbij zien komen. Via de nieuwsbrief, de facebookpagina en het Trefpunt hadden we het aangekondigd. Maar dan is het afwachten wie er zal komen op de verjaardag. Het is net alsof je zelf jarig bent. Want je nodigt wel mensen uit, maar wie er werkelijk komt is altijd maar afwachten. En de middag verliep bijna zoals alle andere verjaardagen; eerst is het rustig en begin je te twijfelen, maar dan ineens..... Komt iedereen tegelijk.

Ik was er zondag al optijd. Slingers ophangen, balonnen opblazen, etc. En nog effe de ramen lappen. Niet dat ik daar zoveel zin in had, maar er waren er 's nachts ook een paar aan het feestvieren geweest met een milkshake. Het bleek te moeilijk voor hun om door een rietje te drinken en zo belande de helft van de milkshake op ons raam, de andere helft op het raam bij de buren (de bloemenwinkel). Nou ja, ieder nadeel heeft zijn voordeel; de ramen zijn weer mooi schoon.

Bas en Paul meldde zich ook mooi bijtijds. Alle tijd voor koffie. Tot ik schat een uur of één. De eerste meldde zich. Martin, Jeroen en Karen, Michel. Het is zo fijn om al die bekenden te zien komen. De glazen werden gevuld en er werd geproefd van het goddelijke druivennat. Vervolgens ging het hard, want voor ik het in de gaten had liep de winkel helemaal vol. Nog meer bekende gezichten; Piet en Elly, Ad en Thea, fietsvrienden, de Bende van Ellende, Peter en Herberd, Veerle en Peter. Zonder iemand tekort te willen doen, het waren er gewoon teveel om iedereen te noemen. Voor iedereen die geweest is, we waarderen het enorm.

Mijn twee draakjes en Anja konden gelukkig ook komen. Altijd een feestje als de jongens in de winkel zijn. Ook al is het halen van een zwarte pieten diploma voor de deur natuurlijk ook wel erg spannend voor Briek.

We hopen dat het iedereen goed heeft gesmaakt zondag. Afgaande op de reacties denk ik dat dit wel het geval was. Zowel de primitivo, Salice salentino als sangiovese zijn goed ontvangen. Maar ook de Ripasso ging er duidelijk wel in. 

 

Zoals gezegd zit het eerste jaar er op. Nu kunnen we vergelijken. Maar ik kan ook terugkijken op dit jaar. Een jaar in twee delen. De zomer was zo ongeveer het kantelpunt. Vanaf juni zie ik een duidelijk stijgende lijn. Steeds meer Houtenaren weten de winkel te vinden. Niet alleen voor wijn, maar ook voor whisky. Want na een voorzichtige start in februari neemt dit steeds meer een plaats in de winkel in. Wij vinden het een mooie aansluiting op de wijn. We hopen met jullie te mogen blijven genieten van wijn en waarderen jullie steun het afgelopen jaar. Want zonder hulp van heel veel mensen zou dit jaar heel anders zijn geweest. Ook hier zijn het teveel namen om te noemen, ik noem toch wel Anja, mijn schoonouders, mijn ouders, Yerke en Paul. Dank aan iedereen!

 

Je kan voortaan vaker over onze belevenissen lezen op de blog. Blijf ons dus volgen. 

 

cor-rond

Betaalbare kwaliteitswijnen

Deskundig advies

Gratis verzenden vanaf € 150

Verzenden via flespakket.nl door PostNl

flespakket

Veilig betalen via 

iDeal    

Messenger