Nieuwe whisky's

collage

Er is de afgelopen maand weer flink wat op de markt gekomen. Wij hebben lang niet alles kunnen toevoegen, maar hebben ons best gedaan de nodige interessante whisky's er tussen uit te pikken.

 

Carn Mor - Williamson 6 yrs old (Laphroaig)

Williamson is een teaspooned whisky; bijna helemaal Laphroaig met een heel klein druppeltje van een andere Islay distillery. Voor de liefhebbers van peat.

 

Mackmyra Skördetid

Een distilleerderij die mij iedere keer goed bevalt. Deze keer hebben ze hun distillaat gedeeltelijk laten rijpen op vaten van het wijnhuis Massi. Massi is een wijnhuis dat vooral bekend is om hun Amarone. En laat dat nu 1 van de 3 topwijnregio's van Italië zijn.

De Skördetid is een limited edition waarvan zo'n 150 flessen beschikbaar zijn in Nederland. Wij hebben er een doosje van ingeslagen.

 

Springbank 14 yrs Bourbon Wood

Ambachtelijk, een woord dat nog wel van toepassing is op Springbank. Normaal krijg ik jeuk als ik die term weer eens voor het zoveelste marketing verhaal hoor, maar nu klopt het echt. Kennis en kunde, relatief kleinschalig en altijd een top resultaat. De 14 yrs Bourbon Wood heeft gerijpt op fresh en refill bourbon barrels.

Wereldwijd 9000 van gemaakt. We hebben er nog 1 in voorraad en verwachten volgende week de laatste 2 flessen. Daarna is het weer helemaal op met deze.

 

Highland Park (maar het mag er niet op staan)

We hebben twee whisky's die met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van Highland Park afkomnstg zijn. De eerste de The Maltman Secret Orkney 1999 17 y.o. Zelf noemen ze dit een van hun favoriete bottelingen van dit jaar.

David Stirk kwam ook met een Highland Park, maar gaf 'm de naam "Distilled in a distillery at Orkney'. Vijftien jaren jong was deze Highland Park toen deze gebotteld werd.

 

(oh ja, we verwachten ook nog 2 echte Highland Park bottelingen uit de Octave serie van Duncan Taylor).

 

 

Edradour / Ballechin Cuvée

Tjsa, hoe noem je dat nou? Volgens mij een single malt. Maar het is weer een cuvée, een blend, van 1 vat Edradour en 3 vaten Ballechin. 1 distilleerderij (nog) en twee merken vormen samen dit geheel. Het leverde een mooie wat rokerige whisky op. Oordeel zelf of het geheel meer is als de som der delen.

 

Glenrothes 2005 - Gordon & MacPhail

Wow, een 12 jaar oude cask strength Glenrothes uit een first fil sherry vat. Zoiets kan eigenlijk nooit tegenvallen.

 

Ledaig 2005 Hermitage wood finish - Gordon & Macphail

Een finish op een rode wijnvat. De Hermitage ligt in het Noorden van het Rhônedal, zo op weg naar Zuid-Frankrijk rijdt je er dwars doorheen als je Lyon net gepasseerd bent. De stijle hellingen zie je dan liggen aan je recherhand, het vlakkere deel aan de linkerkant van de snelweg. Topwijn!

Deze whisky is uitgebracht in de private collection van Gordon & Macphail.

 

 

 

 

 

 

 

 

cor-rond

Betaalbare kwaliteitswijnen

Deskundig advies

Gratis verzenden vanaf € 150

Verzenden via flespakket.nl door PostNl

flespakket

Veilig betalen via 

iDeal    

Messenger