Wijnproeverijen

Wijnproeverij

Met regelmaat organiseren we themaproeverijen in en in de buurt van onze winkel in het centrum van Houten. Iedereen is welkom op deze proeverijen waarbij een land of druivensoort centraal staat en die bedoeld zijn om kennis te ontwikkelen en het assortiment van wijnkoperij Vinabc te leren kennen.

Tweemaal per jaar kunt u komen proeven tijdens grote overzichtsproeverijen. Deze evenementen is dé manier om een groot deel van ons assoriment te leren kennen.

Zelf een proeverij organiseren

Ook organiseren wij proeverijen op verzoek, bijvoorbeeld als familie- of werkuitje of als vrijgezellenfeest. De invulling van de proefsessie wordt dan in overleg bepaald, zo kunt u er een persoonlijk thema aan verbinden of precies die kennis opdoen die u graag wilt ontwikkelen. Heeft u liever dat wij een thema bedenken? Dat kan ook! Om slechts een paar favoriete thema's te noemen:-

  • De basis: ‘Hoe proef je eigenlijk wijn?’ Aan de hand van acht verschillende wijnen (welke passen in het seizoen) wordt het proeven nader toegelicht en wordt besproken waar de smaak van de wijn nu eigenlijk vandaan komt. 
  • Spaanse wijnen 
  • Italiaanse wijnen
  • Oude Wereld vs Nieuwe Wereld
  • Specifieke druiven onder de loep, afkomstig uit verschillende landen. 
  • Wijn en spijs; een proeverij waar bij de wijn stilgestaan wordt en de inzetbaarheid aan tafel. Na de proeverij bestaat de mogelijkheid om (een deel) van de geproefde wijnen te drinken aan tafel in een van de geselecteerde restaurants.
  • Wijn en Kaasproeverij

Over de mogelijkheden kunt u te allen tijden contact opnemen met onze wijndocenten, via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

cor-rond

Betaalbare kwaliteitswijnen

Deskundig advies

Gratis verzenden vanaf € 150

Verzenden via flespakket.nl door PostNl

flespakket

Veilig betalen via 

iDeal    

Messenger