logo dramshop

Blog

Nieuwsbrief Dramshop by Vinabc 08/10/2020

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wederom een hoop nieuwe whisky's binnen gekregen in de afgelopen anderhalf, twee weken.  Ook nu past het niet allemaal in de nieuwsbrief, maar ik zal zoveel mogelijk aanstippen. Op de site vind je daarna alle verdere informatie (zover bekend). Deze maand ook iedere week een dikke aanbieding. Laat ik daar dan nu ook me aanvangen;

 

Aanbieding

Whitlaw 2014 - The ultimate

Een Ultimate in de aanbieding, dat gebeurt niet vaak. En het is meteen een goede aanbieding (zei de slager die het eigen vlees keurde). De whisky van Whitlaw (eigenlijk gewoon een Highland Park) komt uit een Dechar / Rechar Butt. Een vat dus dat opnieuw van binnen gebrand is om er weer/meer smaak uit te trekken. 

 

Nu van €40,95 - voor €33,95 - aanbieding geldig t/m 14 oktober 2020 (of wanneer de voorraad op is)

 

Bestellen? Klik dan hier

 

 Glenfarclas 15 years - Limited Edition for the Netherlands

Voor wie het geluk had een set voor de Glenfarclas proeverij te kunnen bemachtigen; morgenavond krijgen jullie deze te proeven. Een small batch special voor Nederland geselecteerd. Het gaat om 15 jaar oude Glenfarclas, gebotteld op vatsterkte (52,1%). De Glenfarclas 15 staat bekend om zijn sherry tonen. Alles dat je van de Glenfarclas 15 mag verwachten zit er in, maar nu op vatsterkte. Van degene die 'm vandaag al proefde begreep ik dat het een aanrader is. Bijkomend voordeel; Glenfarclas behoort tot de meer vriendelijk geprijsde whisky's

 

Interesse? Klik dan hier om verder te kijken in de webshop.

 

The Electric Coo Series - James Watt en David Stirk

 Mark Watt  (u wellicht nog bekend van Cadenhead) en David Stirk (u misschien nog bekend van The Creative Whisky Company) waren heel lang geleden collega’s en zijn sindsdien goed bevriend gebleven. En nu hebben zij voor het eerst gezamenlijk een aantal vaten whisky geselecteerd en onder een bijzonder label gebotteld.

Het mooie aan deze serie is, dat hetgeen waar we ze vroeger van kende, dat nu ook weer doen; kwaliteit voor een goede prijs!

 

Beide heren hebben op een humoristische manier hun mening op het achter etiket beschreven ter “Lering ende Vermaak”. 

 

Het gaat om single cask whisky's!

 

We hebben de volgende whisky's beschikbaar voor u:

 

  • Caol Ila 2007 - 13 yrs ex-port cask - €79,95 - meer info, klik hier
  • Caol Ila 2008 - 12 yrs STR barrique - €76,95 - meer info, klik hier
  • Croftengea 2007 - 13 yrs hogshead - €77,95 - meer info, klik hier
  • Macduff 2008 - 12 yrs sherry butt - €81,95 - meer info, klik hier
  •  Invergordon 1988 - 32 yrs ex-cognac butt - €114,95 - meer info, klik hier
  • Blended Scotch 1993 - 27 yrs refill sherry butt - €81,95 - meer info, klik hier

 

Diageo Special Release 2020

Zoals iedere herfst, ook dit jaar (of zelfs dit jaar) komen ze binnen. We hebben er een paar uit gepikt. Eerlijk is eerlijk, we hebben alleen degene die we nog met droge ogen konden verkopen geselecteerd;

 

Talisker 8 yrs - 2020 edition - €94,95 - meer info, klik hier

 

Lagavulin 12 yrs - 2020 edition - €134,95 - meer info, klik hier

 

Cardhu 11 yrs - 2020 edition - €89,95 - meer info, klik hier

 

GLENALLACHIE 2010 CHINQUAPIN SINGLE CASK#4557

Een single cask alleen voor Nederland, gemaakt van chinquapin hout. Nu kan ik me voorstellen dat je niet direct weet wat voor type hout dat is. Ook ik moest het navragen. Het is verwant aan de witte eik, daar waar bijna alle Amerikaanse vaten van worden gemaakt en komt uit de regio Northern Ozark in Missouri. 

 

Met slechts 278 voor Nederland, waren we al blij dat we enkele flessen konden krijgen. Je vindt datgene wat beschikbaar is hier in de webshop.

 

 

 Glen Scotia 11 yrs Double Sherry Cask Finish

Een Limited edition van Glen Scotia. Een dubbele finish; eerst een rijping op ex-bourbon vaten, daarna een finish op zowel oloroso als PX sherry vaten, om op het eind weer te huwen op ex-bourbon vaten. De whisky heeft winterse tonen zoals rozijnen, kruidnagel, kaneel en nootmuskaat. Een rijk mondgevoel met een lange nootachtige afdronk.

Deze limited edition Glen Scotia kost €63,95

Interesse? Klik dan hier.

 

Er is nog veel meer binnen gekomen, Het volledige overzicht vind je hier.

 

Binnenkort verwacht

 

GlenAllachie virgin oak series

De drie varianten hebben een finish gehad van +/- 18 maanden op verschillende type vaten, namelijk: Frans, Spaans en Chinquapin eiken.

De verwachte prijs is +/- €64,95. Interesse? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tomintoul Cigar Malt 

Een prachtig uitgebalanceerde Oloroso sherry vatgerijpte Tomintoul, die rijk, complex en vol van smaak is. Deze Oloroso sherry cask matured single malt whisky is een uitbreiding van de Tomintoul core range.

De verwachte prijs is +/- €79,95. Interesse? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

En verder:

  • Ardnamurchan (dé whisky van Adelphi)
  • The Arran 25 year old 

En vast nog veel meer. Houd vooral de site in de gaten of onze facebookpagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere nieuwe whisky's

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Afbeelding kan het volgende bevatten: drinken en binnen

Westport 22 years (teaspooned Glenmorangie) - Jack Wiebers

Westport is niets anders dan een Glenmorangie met een theelepel van een andere malt whkisky er bij (Glen Moray). Daarmee mag het meteen geen Glenmorangie meer heten en is het technisch gezien geen single malt. Maar knappe jongen als je die teaspoon van dat andere eruit kan halen. Voordeel is dat je voor een goede prijs een oudere Glenmorangie hebt. We hebben nog 1 fles beschikbaar.

Interesse? Klik dan hier 

 

Ardbeg Wee Beastie

Van Islay, uit de stal van Ardbeg is er een nieuwe standaard uitvoering bijgekomen. Het is meteen de goedkoopste Ardbeg die beschikbaar is. Gerijpt op ex-bourbon en oloroso sherryvaten. Een geslaagde combinatie. 

 

Glenallachie wood finish

De wood finish serie is een jaartje ouder geworden. Zo is er nu een nieuwe, jaartje oudere, versie van de Koval rye en port wood. De Moscatel is helemaal nieuw. 

Van alledrie hebben we een uitgebreide smaaknotitie

 

Glenallachie 11 years port wood finish - meer info, klik hier

 

Glenallachie 11 years moscatel wood finish - meer info, klik hier

 

Glenallachie 9 years Koval rye finish - meer info, klik hier

 

Single Malts of Scotland -  reserve casks

 

De reserve casks is een vrij nieuwe serie van Elixer Distilers. Relatief wat jongere vaten, maar goede kwaliteit en wat prettigere prijzen. Deze keer zaten er 3 nieuwe whisky's bij. Misschien heb je ze vorige week al geproefd tijdens een online proeverij.... 

 

Caol Ila 2009 - meer info, klik hier

 

Linkwood 2007 - meer info, klik hier

 

Clynelish 8 years - meer info, klik hier

 

 

 

 

 

Enkele specials

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

We hebben inmiddels dik 400 verschillende whisky's staan en daar zitten ook best wat bijzondere flessen tussen. Zo kregen we vandaag een Glenfarclas 40 years binnen. Maar in de afgelopen zaten daar meer bijzondere flessen bij en we verwachten op korte termijn nog meer. 

 

Glenfarclas 40 years - warehouse

Op zoek naar zo'n mooie fles voor de winkel, kwamen we uit bij de Glenfarclas 40. Want is een echt pareltje.  In de geur en smaak vind je van alles; sinaasappel voor wat frissen tonen, maar ook noten/walnoten, chocolade, sherry, koffie en meer. Deze Glenfarclas heeft de bottlecode L08 08 19.

 

 

Gordon & Macphail

Uit de upper reeks kwamen recent 3 nieuwe uitvoeringen binnen. De derde (die hebben we op het moment niet meer, maar is nog te bestellen mocht je interesse hebben) is een Caol Ila 1988. De andere 2 hebben we op voorraad. Het gaat om de Bunnahabhain 1989 en een Bruichladdich 1990.

 

Bruichladdich 1990 G & M - meer weten, klik dan hier

 

Bunnahabhain 1989 G & M - meer weten, klik dan hier 

 

 

Deze week verwacht:

Benromach 40 years 

 

Volgende week verwacht:

Glengoyne 30 years

Glengoyne 25 years

 

 

 

 

Nieuw - 3 nieuwe Ultimates

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

Van the Ultimate hebben we nog niet lang geleden de 1000e botteling gekregen. Een mooie Glenturret was dat. Maar ook na de 1000e gaan ze vol gas door. Zo kregen we 3 nieuwe whisky's van ze binnen;

 

 

Ben Nevis 2011  - voor meer info, klik hier

Deze Ben Nevis is een flink fruitige whisky. Het vat leverde 305 flessen op.

 

Ballechin 2007 - voor meer info, klik hier

Ballechin en the Ultimate, dat zijn geen onbekende voor elkaar. Deze Ballechin heeft gerijpt op een 2nd fill sherry butt. Als je de smaakomschrijving leest, krijg je meteen trek. 

We hebben nu vat 171 staan, maar vat 172 staat ook al klaar. 

 

Ledaig 2011 - voor meer info, klik hier

Een combi van rook, citrus en een zoetje. De whisky heeft gerijpt op een Bourgogne wijnvat. Het zou gaan om een rode wijn vat. 

Nieuwe serie Adelphi

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nieuwe serie Adelphi's 

 
De achterkleinzoon van een van de oprichters van de distilleerderij, Jamie Walker, richtte in 1993 de onafhankelijke Adelphi-bottelaar op en verkocht het bedrijf in 2004 aan Keith Falconer en Donald Houston. Whisky's worden geselecteerd door een neusteam onder voorzitterschap van whiskycriticus Charles MacLean. 
 
Deze keer zijn er ook weer diverse pareltjes geselecteerd. Vrijdag kregen wij ze binnen. We hebben de volgende whisky's beschikbaar, maar het gaat telkens om 1 of hooguit 2 flessen nog;
 
Caol Ila 2007 refill bourbon - meer info vind je hier
 
Glenrothes 2009 refill sherry cask - meer info vind je hier
 
Glenallachie 2007 refill px sherry cask - meer info vind je hier
 
Laudale batch 3 - flinke bak sherry - meer info vind je hier
 
Isle of Jura 1998 - refill sherry cask - meer info vind je hier
Deze heb ik niet zelf nog mogen proeven, maar van iemand die de samples heeft geproefd, begreep ik dat dit een zeer goede Jura is. 

Compass Box Rogues Banquet

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

cb 1

Compass Box Rogues Banquet

Over smaak valt niet te twisten, maar voor mij is Compass Box toch wel degene met de mooiste etiketten, of in ieder geval een van de mooiste etiketten. Ware kunstwerken staan er op afgebeeld. 

 

Uitgangspunt voor de Rogues Banquet was dat het een gastronomische whisky zou worden. Opgebouwd uit whisky van minimaal 25 jaar oud, opgebouwd uit Clynelish, Miltonduff en North British. 

 

SMAAKPROFIEL:

Rogues ’Banket biedt smaken van zacht tropisch fruit, gember en banketbakkersroom. Geurig en krachtig, heeft een lange en mooie afdronk.

 

We verwachten de Compass Box Rogues Banquet op korte termijn. We hebben nog geen exacte prijs. Reserveren kan al (onder voorbehoud van prijs) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inchgower 2007 - A Dramshop exclusive

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

87149853 626552617919669 8612686043084226560 n

Onze "eigen" whisky - Inchgower 2008 - a Dramshop Exclusive

Onze eerste botteling die we onder de naam van Dramshop hebben. Het was niet direct iets waar ik naar opzoek was, maar soms loop je er gewoon tegen aan. Zo snuffelde ik door een lijst van een importeur, kijkend of er nog iets leuks tussen zat. Zo zag ik een Inchgower 2008, op een sherry butt. Kijkend wat ik er over kon vinden, kwam er maar weinig naar voren. Maar wat ik zag, was wel telkens erg positief. Dit kon nog wel eens zo'n verborgen pareltje zijn. Er was maar 1 manier om daar achter te komen en dat was een doosje bestellen en een fles opentrekken. En zo geschiede. 

 

Op een zaterdag proefden nog een paar liefhebbers deze in de winkel en ook zij begonnen te smilen bij het proeven van deze Inchgower. Ik wist dat er niet heel  van was en had al voorzichtig mijn naam op de dozen laten zetten. Snel er een klap op gegeven en zorgen voor een eigen etiket. 

 

De whisky is te krijgen in de winkel of te bestellen via de webshop. Klik daarvoor hier.

 

 

Nieuwsbrief Dramshop by Vinabc - 06/02/2020

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Deze week veel nieuwe whisky's binnen; Càrn Mòr Strictly limitied, The Ultimate, Signatory, Scotch Universe en morgen volgt Kilchoman nog. 

Daarin zie ik meerdere keren 2 distilleerderijen terugkomen: Mortlach en Bunnahabhain. Niet geheel onprettig zal ik maar zeggen. Maar ook heel veel (oloroso) sherry casks.

Càrn Mòr Strictly Limited 

Afgelopen maandag mocht ik op uitnodiging van Whisky Import Nederland een inloopproeverij van Morrison & MacKay bijwonen. De nieuwe Strictly limited zouden daar gepresenteerd worden. Het werd een zinvol bezoek. Wat is die Glenlossie lekker zeg! Glenlossie vind ik normaal niet enorm spannend, maar zo is ie heerlijk. We hebben daar flink van ingeslagen. De Ben Nevis komt net als in de lijn van de Strictly Single Cask uit een jonge sherry hogshead. En de Mortlach, tsja, dat was een zekerheidje.

Je vindt alle nieuwe bottelingen van Càrn Mòr hier. Voorraad is beperkt.

 

Glenlossie 2007 sherry hogshead - meer info, klik hier - dikke aanrader!

Mortlach 2007 sherry hogshead - meer info, klik hier

Glenrothes 2011 sherry butt - meer info, klik hier

Glen Moray 2012 boubon cask - meer info, klik hier

Ben Nevis 2015 sherry cask - meer info, klik hier

Glenburgie 2011 - meer info, klik hier

 

Kilchoman maand

Morgen verwachten we nog de nieuwe single cask van Kilchoman, speciaal voor de Nederlandse markt. Het gaat om een STR vat, oftewel een schoongemaakt (geschaafd) en extra getoast vat. Zo komt een wat uitgeblust vat weer helemaal tot leven. 

 

Ook de andere specials hebben we en in de aanbieding;

 

Kilchoman 2014 port matured - single cask voor Nederland - nu voor €84,95

Kilchoman STR - nu voor €84,95

Kilchoman 2010 vintage - nu voor €74,95

Kilchoman Small Batch for the Netherlands - nu voor €57,95

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: drinkenAfbeelding kan het volgende bevatten: drinken

Scotch Universe

 Er lijkt deze week geen einde te komen aan de nieuwe whisky's. Zo ook drie nieuwe Scotch Universe aan de webshop toegevoegd;

IO III = Laphroaig
Ganymed = Bunnahabhain
Ursa Major = teaspooned Glenmorangie

 

Scotch Universe werkt altijd met een code die wel enigzins te ontcijferen is. Zo staat de naam van die distilleerderij niet op de fles, maar als je de truc van de code kent, kom je hier op uit (met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid). 

 

De Laphroaig is een echte bbq whisky; rook en vleestonen. Interesse? Klik hier.

De Bunnahabhain is ook mooi vol van smaak, maar een echte Bunna op oloroso sherry. Interesse, klik dan hier.

Een onafhankelijke Glenmorangie is een zeldzaamheid. Nu staat hier de naam ook niet op, maar zelfs met een schuilnaam kom je ze niet veel tegen. Interesse? Klik dan hier

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: drinken

 Signatory Vintage 

De volgende zijn nieuw binnen;

Bunnahabhain 2007 - meer info, klik hier

Glenlossie 2006 - meer info, klik hier

Tomintoul 1995 - meer info, klik hier

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Midleton Very Rare - 2019 release

Een gelimiteerde editie die ieder jaar uitgebracht wordt. We hebben een uitgebreide smaaknotitie van deze zeer gewaardeerde whisky. 

 

Geur

Rijpe fruittonen van zoete peer en appel die zich in de loop van de tijd ontwikkelen en een delicate mango-toets toevoegen. Aangevuld met de verkoolde Amerikaanse eik, worden deze smaken verder geaccentueerd met extra zoete lagen bruine suiker en vanille, met een lichte bestuiving van nootmuskaat, kaneel en kruidnagel.

Smaak

Weelderige en zijdeachtige textuur met het fruit van de boomgaard en nog steeds kruiden die naar voren komen, terwijl de zachte bloemige tonen van het graan zachtjes op de achtergrond blijven hangen, waardoor de eik dimensies van milde tannines en houtkruiden kan toevoegen.

Afdronk

De vruchten en het zachte kruid vervagen langzaam en maken plaats voor de eikenhouten foundation die een mild gebrande koffie en een nootachtig karakter laat tot het einde.

 

Interesse? Klik dan hier

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: drinken

Nieuwe Ultimate

Van de firma van Wees mochten we deze week enkele nieuwe Ultimates ontvangen. Daarbij een Whitlaw (Highland Park), Edradour, Aultmore en Mortlach. Behalve de Whitlaw allemaal cask strength. Zeker de moeite waard. 

 

Mortlach 2009 - interesse, klik hier

Whitlaw - interesse, klik hier

Edradour 2010 - interesse, klik hier

Aultmore 2009 - meer info, klik hier

Whiskynieuwsbrief 31/01/2020

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

The Maltman - nieuw binnen

Van de Maltman hebben we vandaag 6 nieuwe bottelingen binnen gekregen. Voorraden zijn zoals te doen gebruikelijk bij een single cask beperkt. De variatie van de zes is groot; geturfd en ongeturd, wat jonger met 10 jaar tot een van 42! jaar oud en sherry en bourbon.

 

Single Cask 1976 

Er zijn nog maar weinig "tasting notes" beschikbaar van de serie, maar van deze kunnen we 'm u meegeven;

 

Neus: overrijpe banaan, sherry tonen, "maple syrup"

Smaak: romig, marshmallow, chocolade en rozijnen, toffee en gesuikerde amandalen.

Afdronk: zijde zacht, notig, mokka koffie, en kaneel. 

 

Een zeer bijzondere whisky. Interesse, je vindt meer info en de mogelijkheid om te bestellen hier

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: drinken en binnen

 Bruichladdich 2004 - voor meer info, klik hier

Caol Ila 2007 - voor meer info, klik hier

Miltonduff 2008 - voor meer info, klik hier

Inchgower 2001 - voor meer info, klik hier

Ardmore 2008 - voor meer info, klik hier

 

 

Inchgower 2008 - Carn Mor

Je hebt wel eens van die flesjes die iedereen eigenlijk over het hoofd ziet. Zo viel mij deze ook niet eerder op, tot ik door een bestellijst zat te snuffelen en deze toch eens ging opzoeken. Wat was er van bekend? En dan komt er uit dat dit eigenlijk een hele leuke, goede whisky is, voor een leuke prijs (€54,95). We hebben een eerste doos laten komen. Binnenkort komt de rest met een label voor ons. 

Wat kunnen we er verder over vertellen?

Scoort vooralsnog 89.33 op whiskybase.com

 

Smaaknotitie

Neus: gebrande toffee, vanille custard, en zoete rozijnen en krenten.


Smaak: meer gedroogd fruit met shortbread overdekt met chocolade en bruine suiker. Rode bessen ronden het geheel af.


Afdronk: vers gebakken croisants met veel bessenjam.

 

Interesse? Bestellen kan hier

 

 

Heb je de bevrijdingswhisky al besteld? Ze gaan nu best rap, maar we krijgen dinsdag weer nieuwe voorraad. 

Interesse? Hier vind je meer info en de mogelijkheid om te bestellen.

 

 

Ps. begin volgende week komt er het nodige binnen en hebben we ook al te melden wat er later in de week binnenkomt (echt de moeite waard!). Advies is om de facebookpagina in de gaten te houden voor het laatste nieuws.

 

Whiskydiner 18 maart - restaurant Miro in Houten - info volgt snel

 

 

 

Nieuwsbrief Dramshop 22/01/2020

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Zo, na Blue Monday wordt het dit jaar alleen maar beter..... 

 

Bevrijdingswhisky

In het jaar dat we herdenken en vieren dat we 75 jaar bevrijd werden, is er een whisky gebotteld die refereert aan deze gebeurtenis. Het staat niet op de fles vermeld, maar ik weer dat het om een Bunnahabhain Staoisha gaat, net als bij de Saint & Peat. Stevig rokerig dus, 55% alcohol. Er is een beperkte hoeveelheid flessen van gebotteld. 

Een fles van deze bevrijdingswhisky kost €39,95. Interesse? Je vindt 'm hier op onze site.

 

 

Orkney 18 yrs old - The Bird Series

Tsja, als iets peated is en van Orkney komt, maar de naam mag niet genoemd worden, dan is het raden toch niet heel moeilijk. 99.9% zeker dat dit een Highland Park is. Gebotteld in de schitterende Bird Serie. Proef je iets van die mooie etiketten? Nou nee, maar gelukkig is de inhoud ook meer dan dik in orde. Een echt goede Highland Park heb ik mij laten vertellen door degene die 'm al geproefd hebben. 

We hebben op het momnent van schrijven nog 2 flessen beschikbaar. Een fles kost €99,95 per stuk.

 

Interesse, klik dan hier

 

Old Perth 23 yrs old - 1996  

Onder het Old Perth label worden zeer bijzondere single cask blended malts gebotteld. Ook deze 23 jaar oude Old Perth 1996 komt uit 1 enkel sherryvat. Het is een blended malt, dus malt van 2 of distilleerderijen ij elkaar. Het beste wat ze konden bieden? Wat er ook in zit, het is duidelijk dat deze flinke invloed van het sherryvat heeft. Dat zie je terug in de proefnotitie.

Interesse? Je vindt 'm hier op onze website

 

 Nog veel meer nieuwe whisky

 We hebben nog meer nieuwe whisky's binnen gekregen. Deze vind je hier op de website.

 

Aanbiedingen

Zoals inmiddels gebruikelijk, heb ik veel meer whisky's in huis, dan dat ik op de planken kwijt kan. Daarom weer de nodige whisky's die met korting er uit mogen, om plaats te maken voor nieuwe. 

 

Je vindt deze aanbiedingen hier.

 

Daar naast ook "gewone aanbiedingen. Zoals de Benromach 10 en de Benromach Peat Smoke. 

 

Benromach 10 - nu voor €38,95

Benromach Peat Smoke - Nu voor €41,95

 

En speciaal voor Burns Night, hebben we de Robert Burns single malt dit weekend voor €26,95

 

Newsletter Dramshop

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Happy Blue Monay....

 

Just some news to make you happy. We got some great new whisky's in store. All limited editions, lot of sherry....

 

Old Perth 1996 - 23 years old

A new heavily sherried whisky of Old Perth. It's a blended malt, but we can't tell you exactly what's in it. It had notes of chocolate, cigars, leather, toffee, etc. Obviously it's sherried!

We have limited stock available of this one. Intrestred, click here to find it in our webshop.

 

Orkney 18 yrs old - Bird trail series

A lightly peated unknown Orkney. Scapa isn't peated, so leaves just one option.....

 

The whisky is part of the Retro Bird series of the Whiskey Trail. Smell of seawater and smoldering burning heather, honey and some fruity. Taste likoreus, warm apples, white grapes, rhubarb and vanilla, fennel seeds and celery.

 

Only 2 bottles available. Intrested, click here

 

Tobermory Sherry Bomb

The name says it all; this is heavily sherried. Only 360 bottles made bij The Cooper's Choice / Vintage Malt co. Matured in a 1st fill oloroso sherry butt, cask 2639. Vibrant with sweet dry fruits. Rich sherry notes and dilicious aromatic spices. This mouthwattering dram exhibits a maturity beyond its years. Bottled in 2019. 

 

If your intrested, click here for more info or to order.

 

Back in stock - Cambus 1990 the Grainman

A stunning grain whisky. It scores 89 points sofar on whiksybase. We thougth it wasn't available anymore, but we got some extra bottles last week.

For more info or to order, click here

 

 

Empty the shelves

 Just to empty some shelves, we give discount on several bottles. To check them all, please click here

 

Gelukkig nieuw (whisky)jaar

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De beste wensen voor 2020. We kijken terug op een mooi 2019 met diverse hoogtepunten op whiskygebied. We mochten Ronan Currie namens (toen nog) Kilkerran ontvangen en Peter MacKay namen Spey distillery. En dan al die mooie bottelingen die binnen mochten komen, zoals een 22 jaar oude Ben Nevis van Single Malts of Scotland, diverse grains van Maltman, de befaamde Caol Ila van Adelphi voor Whisky Import Nederland, een aantal in de reeks tot de 1000e Ultimate, Glenfarclas 25 yrs  voor Van Wees en ga zo nog maar even door. Maar er is goede hoop dat 2020 niet voor 2019 zal gaan onderdoen. We trappen dan ook meteen af meteen een nieuwe Sherry Bomb

 

Tobermory Sherry Bomb - the Coopers Choice

Na enkele versies van de Glenrothes Sherry Bomb schakelt The Coopers Choice nu over naar een Tobermory. Ook deze is zonder leeftijd, maar man o man, wat een kleur. Het was een 1st fill sherry butt waarin de Tobermory mocht rijpen. En dat heeft zijn sporen nagelaten.

 

We hebben meteen goed ingeslagen, maar ervaring leert dat dit altijd toch sneller weg is dan je denkt. In de webshop vind je een smaaknotitie en de mogelijkheid te bestellen. 

 

Voor meer info, klik hier.

 

Glenrothes Cadillac wine cask finish

Mocht je nu denken dat ik helemaal het spoor bijster ben met een Cadillac wine cask, want dat zou toch een auto zijn, dan spijt het me. Cadillac is een wijnregio in de Bordeaux waar edelzoete wijnen worden gemaakt, net als Sauternes. 

Deze Glenrothes vind je hier in onze webshop.

 

Kilkerran 8 cask strength en Heavily Peated

 

We hebben geluk, we konden de voorraad Kilkerran 8 cask strength en Heavily Peated in te slaan. Op diverse sites zijn al reviews verschenen, zoals vandaag op dramble.com. Anoniem toch wel lovende geluiden over de Kilkerran 8 cask strength.  

Van beide is dus weer voorraad. De prijs is natuurlijk gelijk gebleven. En wil je nog wat extra voordeel, dan doe je een Kilkerran 12 er bij. De Kilkerran 8 cask strength en Heavily Peated zijn beide 59,95. Maar met de Kilkerran 12 betaal je maar 149,95. Das dus een Kilkerran 12 voor nauwelijk €30,-

 

Interesse in de Kilkerran 8 cask strength, klik dan hier

 

Interesse in de Kilkerran Heavily Peated batch 2, klik dan hier.

 

Interesse in het Kilkerran voordeelpakket? Klik dan hier

 

 

 

 

cor-rond

Betaalbare kwaliteitswijnen

Deskundig advies

Gratis verzenden vanaf € 150

Verzenden via flespakket.nl door PostNl

flespakket

Veilig betalen via 

iDeal    

Messenger