logo dramshop

Blog

Nieuwsbrief whisky 30 april

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Met het beginnen van de nieuwsbrief, keek ik even terug wat er de vorige keer in stond en wat er in de tussentijd nieuw is binnen gekomen. Dat blijkt behoorlijk veel te zijn. Teveel zelfs om allemaal nu te benoemen. Kijk dus ook vooral even op de site onder nieuw wat er allemaal is bij gekomen.

 

North Star Spirits

Van North Star Spirits kregen we vorige week de hele nieuwe reeks binnen. Wederom stuk voor stuk zeer goede whisky's. Natuurlijk de meest populaire Spica en Vega, maar ook een Orkney, Fettercairn en Invergordon

 De Spica, edition 2 is dit keer een 29 jaar oude blend. Daarmee is deze iets ouder dan de eerste editie van de Spica.  Klik hier als je meer interesse in de Spica hebt.

 De Vega 1990 daarentegen is juist jonger de vorige edities. Maar daarmee is deze ook een stuk betaalbaarder geworden.  Van de Vega zijn deze keer 800 flessen gemaakt.  Klik hier als je interessse in de Vega hebt.  

 Van de Orkney 2007 is een eerste review bekend. Whiskyfun beoordeelde deze met 89 punten.  Meer interesse in de Orkney? Klik dan hier

 En verder sluiten we af met een Fettercairn en een Invergordon 1987

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: drinken

Vital Spark 12 years - batch 2

Net zo misterieus als de Vega en de Spica. Wat ziet hier in? Van batch 1 is op een gegeven moment wel gezegd dat het zwaar getufde Loch Lomond was. Maar of dat ook voor Batch 2 geldt? Wat we wel weten is dat het een flink geturfde whisky is, die goed in de sherry zit. 

Interesse in de Vital Spark? Klik dan hier.

Ib's Caol Ila 

Van Caol Ila hebben Gordon & Macphail en Signatory vaak goede vaten. Recent zijn er 2 mooie bottelingen uitgekomen. De eerste, van Gordon & Macphail heeft gerijpt op rode wijn vaten, van de wijnregio Hermitage (net ten zuiden van Lyon). De tweede, van Signatory is daarentegen cask strengt, maar op een bourbon barrel. We hebben helaas niet genoeg ingekocht van de Signatory, daar is nog maar 1 fles van over. Maar wel het vermelden waard, getuige de whiskybasescore. 

Van de Hermitage wood finish hebben we nog wat meer over. 

 

Interesse in 1 van de 2? Klik dan hier voor de Gordon&Macphail of hier voor de Signatory.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.Afbeelding kan het volgende bevatten: drinken en binnen

 

3006 whisky

 

Jop Boer brengt heel selectief zijn vaatjes op de markt. Het is een kleine speler, maar met leuke vaten. Afgelopen week kregen we vier nieuwe binnen. De North British was snel op. Van de Linkwood (A en B versie) en de Dumbarton (closed distillery) is nog wat over. 

 

Linkwood 2007 heeft zoals gezegd een A en B versie.  Ze komen uiteindelijk uit hetzelfde vat, dat een half jaartje daarvoor is overgestoken op enkele octaven (kleine sherryvaten). Het is wat ons betreft niet alleen een bijzonder Linkwood door de finish op een octaaf, maar ook omdat er een vleugje rook overheen zit. Heeft deze misschien op een ex-Islay vat gerijpt? Er is geen info over, maar het heeft er wel wat van weg. 

Linkwood 2007 A

 

Linkwood 2007 B

 

Dumbarton is 31 jaar gerijpt. Van Dumbarton zijn niet heel veel vaten bekend, het meeste is zo door de blends gegaan. Whiskybase kent er maar 69! En inmiddels zijn ze gesloten, dus heel veel zal er ook niet meer bij komen. 

Interesse in de Dumbarton, klik dan hier

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

SPEY proeverij

Alvast de vooraankondiging; dinsdag 4 juni - 20:00 uur - proeverij met "iemand" van de Speyside distillery. Morgen 1 mei mogen en kunnen we meer bekend maken. Kijk daarvoor op onze facebookpagina

cor-rond

Betaalbare kwaliteitswijnen

Deskundig advies

Gratis verzenden vanaf € 150

Verzenden via flespakket.nl door PostNl

flespakket

Veilig betalen via 

iDeal    

Messenger