logo dramshop

Nieuwe whisky

Oktober is aanstaande en daarmee ook de tijd dat de openhaard aangaat, het weer guurder wordt en je tijdens een wandeling door het bos door de bladeren schuivelt. Momenten waar een goed glas whisky best bijpast. Wij voegen weer drie nieuwe whisky's toe aan het assortiment. Het begint zo stilletjes aan een serieuse collectie te worden. Woensdag staan de nieuwe whisky's in de winkel.

Clynelish (spreek uit als klenlis) 14 jaar oud - Een vrij jonge distilleerderij die uit 1967 stamt. Ze hebben 6 stills en de capaciteit om 3,4 miljoen liter per jaar te stoken. Clynelish 14 jaar oud is een volle malt, behoorlijk fruitig en met romige textuur, wat rook erbij.

 

Big Peat - Nog zo'n nieuwe whisky die nog niet zo lang op de markt is. Het is een blended Islay malt. Dus wel een blend, maar van alleen malt whisky. Zo zit er onder andere Ardbeg, Bowmore, Coal Ila en Port Ellen!! in. De neus is fris en ziltig, rokerig en aards. De smaak is rokerig, fruitig, ziltig en turfig. Een stevig glas, niet voor tere zieltjes!

Meer weten over Big Peat, klik hier

 

Peat's Beast - Het beest, het peated beest. Het beest dat in Schotland rondwaard. Of in ieder geval het mooie verhaal dat erbij wordt verteld. Het is een single malt, un-chill filtered. De neus is rokerig, ziltig en gedroogd fruit. De smaak is krachtig, ziltig, rokerigheid en weer wat fruit. Geen whisky voor de beginnende drinker.

Meer weten over Peat's Beast? Klik hier

cor-rond

Betaalbare kwaliteitswijnen

Deskundig advies

Gratis verzenden vanaf € 150

Verzenden via flespakket.nl door PostNl

flespakket

Veilig betalen via 

iDeal    

Messenger