logo dramshop

Nieuwe Bowmore en andere whisky's

We sleutelen veel aan ons assortiment whisky's. We kijken goed naar waar we op welk moment voor een goede prijs kunnen krijgen. Zo kunnen wij de prijzen ook onder die van de andere slijters in Houten houden. Maar minstens zo belangrijk als de prijs proberen we een aantrekkelijk assortiment samen te stellen. Enkele whisky's die we recent hebben toegevoegd zijn;

Yamazaki distillers reserve; The Yamazaki Distiller’s Reserve,  voor het eerst uitgebracht  voorjaar 2014, is een 'no age statement' whisky waarbij ‘jonge talenten’ zijn gecombineerd met ‘veteranen’ malts op leeftijd, die de jonge talenten ondersteunen in de uiteindelijke smaakbalans. Het is een toegankelijke malt met sappige fruittonen en een mild, rond karakter karakter, met de kenmerkende ‘Yamazaki’ signatuur van rijping op ‘Mizunara’(Japanse Eik) vaten.

€48,95

Bowmore Islay Small Batch; Deze nieuwe expressie toont Bowmore’s kenmerkende smaak balans van turfrook, ziltigheid en zoetheid op subtiele wijze. Voor Bowmore Small Batch worden de beste ‘first & second fill’ bourbon vaten geselecteerd, voor botteling in ‘small batches’. Het resultaat toont het beste van beide soorten vaten:

- ‘First bourbon’ vaten geven hun vanille zoetheid, subtiele specerijen en de bourbon rokerigheid van de eiken vaten als aanvulling op Bowmore’s zachte turf rook

- ‘Second fill’ bourbon vaten verrijken Bowmore’s frisse, fruitige complexiteit, en versterken Bowmore’s karakteristieke honing zoetheid.

€37,95

Auchentoshan American Oak; Auchentoshan American Oak rijpt op uitsluitend first fill Amerikaanse eikenvaten. Nadat er eenmalig bourbon op heeft gerijpt geven zij de zoete en houttonen van eiken bourbonvaten aan de fruitige ‘new spirit’.

Dankzij de drievoudige distillatie en de rijping op first fill Amerikaanse eikenvaten ontwikkelt de whisky zijn zachte, complexe smaak met tonen van vanille en kokos en een frisse vleug citroen.

€35,95

 

cor-rond

Betaalbare kwaliteitswijnen

Deskundig advies

Gratis verzenden vanaf € 150

Verzenden via flespakket.nl door PostNl

flespakket

Veilig betalen via 

iDeal    

Messenger