Paasbest

We gaan verhuizen!

Een mooi moment om iedereen weer even bij te praten. We hebben wel wat te melden. We kunnen melden dat we gaan verhuizen. Na dik twee jaar hopen, twijfelen, praten en aanhouden, is het nu rond. We hoopten eerst op half april, maar dat wordt naar alle waarschijnlijkheid een maandje later. Belangrijkste is dat we rond zijn met de vastgoedeigenaar; we gaan naar de Vershof toe. Hemelsbreed een kleine afstand, in locatie heel anders. Aan het plein van het Rond, dus aan de buitenkant van de Vershof. Naast dat we het een betere locatie belangrijk vinden, wilden we ook graag wat extra m2 er bij. De winkel staat bommetje vol en uitbreiden is (bijna) niet mogelijk. De nieuwe winkel wordt 20% groter. Meer ruimte voor wijn, speciaalbier, wat meer streekproducten/likeuren en whisky. 

 

Je kunt ons vanaf (medio) mei dus zo ongeveer vinden op de plek waar vroeger de bloemist zat. 

 

Verhuisdozen

Net als u vinden wij het inpakken en uitpakken bij een verhuizing ook niet alles. Maar u kunt ons daar bij helpen. Vanaf goede vrijdag maken we speciale verhuisdozen. Het is een geheim wat er in zit (natuurlijk wel wijn), maar je koopt dan een doos (6 flessen) voor €20, €25, €30 of €35. De werkelijke waarde ligt daar een flink stuk hoger van. Je kan nog kiezen tussen rood, wit of een mix. U een lekker glas, wij iets minder in te pakken.

 20

 

Paasaanbiedingen

Naast de verhuisdoos, hebben we nog veel meer mooie aanbiedingen dit paasweekend. Zowel de liefhebbers van rood, wit als rosé kunnen aan hun trekken komen. Oh ja, bierliefhebbers en whiskyliefhebbers denken we natuurlijk ook aan.

  

feudo arancio passiari

Fuedo Arrancio Passiari - Nu van €9,95 voor €7,95

Eigenlijk was de aanbieding al voorbij, waar overigens flink gebruik van is gemaakt. Maar we hebben nog wat extra ingeslagen. Zodoende de laatste dozen nu voor €7,95 per fles. De smaak is vol, kruidig, rijp. Echt een topwijn!

montevelho B 2015 1 239x1000

 

Esporoa Monte Velho blanco - Van €8,95 nu voor €7,95 en bij 6 flessen €7,50

Een licht strogele kleur. In de geur zijn het vooral steenfruit en citrus die naar voren komt. De smaak is goed in balans, stevig en fruigit. 

 

Domaine de Pellehaut Rosé

928Aardbeien, frambozen.... Het fruit knalt ook dit jaar weer je glas uit. We hebben de rosé 2017 van domaine de Pellahaut binnen. Net als andere jaren weer net zo lekker makkelijk drinkbaar. 

Een losse fles kost €7,50 - bij een doos dit weekend voor €35,- 

 

En mocht u toch de voorkeur aan de witte geven, ook die doen we alleen dit weekend voor €35 per doos!

 

 

Domaine Carle Courty - Cuvée Quentin - Alleen dit weekend van €15,95 voor €12,95

Toch een mooi stuk vlees op tafel met pasen? Een pure krachtpatser is deze Cuvée Quentin. Persoonlijk een van mijn favorieten. Nu heb ik het geluk ook nog eens jarig te zijn op 3e paasdag, dus redelijke kans dat ik deze ontkurk. Kracht, rijp, iets van carrique. Die laatste term kennen we niet in Nederland, maar het is zoiets als de kruiden van Zuid-Frankrijk, gecombineerd met het goede leven. 

 

In de winkel hebben we nog meer aanbiedingen. Kom gewoon lekker langs, kan je ook wat proeven. 

 

Whisky aanbiedingen

 

Springbank 10 years old - Van €47,95 nu voor €39,95

Een van de beste, zo niet de beste standaard whisky die er is. Eigenlijk is ie zo goed, dat je 'm niet meer standaard mag noemen; Springbank 10

 

Ballechin 10 Years old - Nu van 51,95 voor €42,95

Voor de liefhebbers van een flinke geturfde, rokerige whisky. Nu voor een wel zeer scherpe prijs!

 

Kilkerran 8 years Cask Strenght - Van €59,95 nu voor €49,95

Goedkoper dan dit gaat je 'm niet vinden in Nederland. Doe geen moeite, heb ik al gedaan. Maar behalve dat ie spotgoedkoop is, is het een dijk van een whisky. 8 jaar oud, cask strength!

 

Speciaalbier - 6 halen, 5 betalen 

Simpeler dan deze aanbieding kunnen we het niet maken. Een kleine voorwaarde, het goedkoopste bier is gratis.... En alleen dit paasweekend!

Beetje overbodig eigenlijk dat ik het speciaalbier noem. Al ons bier is speciaal. 70 Nederlandse bieren en een paar verdwaalde Belgen..... Lekker voor bij de Ronde van Vlaanderen zondag.

 

Oh ja, mocht u nu op Goede Vrijdag uw inkopen willen doen, wij zijn er dan tot 19:00 uur. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BEEK Spirits

BEEK overzicht

Een nieuwe leverencier van dranken. Zijn die er nog niet genoeg? Jawel, genoeg drankenleverenciers. Maar ook goede? Nou, daar kunnen we er nooit genoeg van hebben. Jan Beek snapt dat. Jan is een goede bekende in de wereld van gedestilleerde dranken. Jarenlang werkte hij bij de firma Van Wees. Zo leerde ik Jan ook kennen. Jan op zijn beurt leerde mij veel over gedestilleerd. Hij voorspelde al in het begin dat dit aandeel flink zou groeien bij me. Die voorspelling is wel uitgekomen. En nu breiden we dus weer verder uit, maar dan met zijn drank.

 

Jan maakte een jaar geleden bekend te stoppen bij Van Wees. Menigeen in de drankwereld heeft zich toch afgevraagd waarom. Hij was zo'n begrip geworden. Nu een jaar later snapt iedereen waarom. Hij heeft zijn netwerk aangesproken om topkwaliteit dranken te gaan maken. Kleinschalig, onderscheidend, kwaliteit. Dit doet hij onder andere in samenwerking met Patrick van Zuidam, de maken van Zuidam / Millstone. In mijn optiek de beste maker van allerlei dranken die we in Nederland hebben.

De Telegraaf schreef er zelfs al een mooi artikel over in de zaterdagbijlage.

 

Maandag 26 maart presenteerde Jan Beek zijn nieuwe merk in Utrecht. Wij zijn waren daar bij aanwezig. Vanaf nu kunt u alle BEEK dranken bij ons kopen, zowel online als in de winkel. Via onderstaande links komt u bij de artikelen in de webshop, inclusief uitgebreide omschrijving van de drank.

 

 

Extra nieuwsbrief - teveel mooie nieuwe whisky's

Ik zal het proberen kort te houden. Normaal had ik nog even gewacht tot begin april met een nieuwe nieuwsbrief, maar er komt dit weekend gewoon teveel mooie whisky's uit, dat wachten zonde zou zijn.

Ultimate Glenlivet 2007 Cask Strength - Duivels lekker

 Een cask strength Ultimate met een alcoholpercentage van 66,6% en gerijpt op een first fill sherry hogshead..... Dat is duivels lekker. Ervaring leert dat deze zeer snel uitverkocht zal zijn. Wacht dan ook niet te lang. Dat is niet omdat ik ze verkoop, dat is omdat dit mijn ervaring hiermee is en ik daarna nogal wat mailtjes en belletjes krijg of ik nog heb.

 Je vindt deze Glenlivet 2007 hier in de webshop

IMG 20180322 WA0007

Ultimate Ballenchin 2006 Cask Strength - Ballechin op first fill butt

 Het is niet het eerste vat van Ballechin dat door de Ultimate wordt uitgebracht. Ook niet de eerste Cask Strength. Maar kan iemand zich nog de combi Ballechin, cask strength en first fill sherry butt nog voor de geest halen? Heerlijk combi.

 Je vindt deze Ballechin 2006 hier in de webshop

 29357002 1671466469612292 3540670635371921408 n

Wolfburn No. 270

Wolfburn heeft in korte tijd een grote schare fans opgebouwd. Erg knap voor een distillery die nog maar zo jong is. Vorig jaar bracht Wolfburn een speciale batch uit onder de naam No. 128, verwijzende naar de locatie in het warehouse. Nu wil het verhaal dat de No. 270 eigenlijk locatie 127 had, maar men dit een beetje vreemd vond om uit te brengen na de 128.  Men haalde er de 1 af en plakte er een 0 achter.

De whisky heeft gerijpt in kleine 100 liter vaatjes.

 Je vindt de Wolfburn No. 270 hier in de webshop

Scotch Universe

In de vorige nieuwsbrief werd het al aangekondigd, maar nu weten we ook dat ze net na het weekend daadwerkelijk binnenkomen. We hebben 5 expressies online gezet. Je vindt ze door op onderstaande linkjes te klikken;

 Scotch Universe Pollux III - 113° U.2.1' 1967.2"  - Glenallachie

 Scotch Universe Prometheus I - 125° U.2.2' 1878.2" - Glenrothes

 Scotch Universe Castor I - 105° HP.1.1' 1966.1" - Croftengea

 Scotch Universe Pegasus IV - 120° P.1.2' 1972.5" - Ledaig

 Scotch Universe Tau Ceti I - 135° U.1.1' 1824.1" - Fettercairn.

  20180323 211642 resized

Deanston 2008 Bordeaux Red Wine finish

 Oei, deze vind ik zelf zo lekker. Ook bij mij staat dan een flesje thuis. Deze whisky kwam uit 2017 al even uit, maar was toen na drie keer met de ogen knipperen uitverkocht. Er is nu weer een klein beetje beschikbaar. Maar de voorraad gaat hard, advies is dan ook niet lang te wachten. Op het moment van schrijven hebben we nog 5 flessen in voorraad. Deze blinkt uit in prijs-kwaliteitverhouding. Nog geen €50 per fles.

 Je vindt de Deanston 2008 Bordeaux Red Wine Finish hier.

 En verder

Zoals beloofd, houd ik het kort. Er is nog veel meer nieuw binnen of komt direct na het weekend binnen. Kijk voor alle nieuwe whisky's op Dramshop.nl onder nieuw, of klik eenvoudig hier.

Dan zie je bijvoorbeeld de Invergordon van Kintra, een Straight From The Cask van Edradour op rumvaten en nog veel meer.

 

Goed weekend voor nu gewenst, Cor - wijnkoperij Vinabc / dramshop.nl

 Ps mocht je interesse hebben, we krijgen binnenkort nog 2 flessen Millstone 1996 American Oak binnen..... Stuur maar een mail als je interesse hebt.

Kintra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw in de winkel

Het lentegevoel zit er goed in. Allemaal mooie nieuwe dingen die binnen zijn, of met enkele dagen binnen kunnen zijn. We halen de pareltjes er tussenuit;

Laphroaig 2005 - Exclusive malts

Hogeschool Laphroaig uit de stal van David Stirk. We twijfelden dan ook geen moment en hebben er een aantal ingekocht.  

 Je bestelt deze whisky hier

  2018 03 09 19 47 52

 Edradour STFC Grand Arome Rum 

Een zeldzaamheid, deze Straigth From The Cask op een rumvat. Een finish? Nee, volledige rijping op het vat! Een snoepje. 

 Je bestelt deze whisky hierJe bestelt deze whisky hier

Deanston 2006 - Signatory Cask Strength

Een Deanston met rijping op sherry. Een first fill, zonder de whisky te overstemmen. 

Je bestelt deze whisky hier Je bestelt deze whisky hier

Wardhead 1997 

Een teaspooned whisky. Eigenlijk de tegenhanger van Burnside, een teaspooned Balvenie. Deze is Glenfiddich met een theelepel Balvenie. Super whisky! Op het moment van schrijven 7 beoordelingen op Whiskybase, met een score van 92.4!

Je bestelt deze whisky hier Je bestelt deze whisky hier

 

5074a13c 278c 4a38 8985 b4b7f7e851eb

Winter Queen by Adelphi

Voor de liefhebber van een sherrybom. Millstone met wat Longmorn en een druppie Glenrothes. 

Let op; deze whisky verwachten wij met enkele dagen. 

Je bestelt deze whisky hier

Kintra

Invergordon 1974 - Kintra Whisky

Schiterrende oude grain van de Nederlandse bottelaar Kintra.

Let op; deze whisky komt 13-14 maart binnen. Daarna worden ze uitgeleverd.

Je bestelt deze whisky hier Je bestelt deze whisky hier 

 

 

 

 

 

 

Aanbiedingen Maart 2018

We hebben weer diverse mooie whisky's tegen scherpe prijzen op de kop kunnen tikken. Bij deze een overzicht. Kijk zeker naar de lijn van Gordon & Macphail - Connaiseurs Choice. Daar zit wel hele dikke korting op. Misschien onbekende whisky's, maar erg goed, zo blijkt ook wel uit de scores op whiskybase.

Braeval 1995 

Een topper om mee af te trappen. Slechts 2 flessen in voorraad. Deze ga je nergens vinden voor dit geld. Sterker nog, dit is veel en veel goedkoper dan elders. Er gaat €27 !!! van de prijs af.

 

Je besteld deze whisky hierJe besteld deze whisky hier

cc brae 1998 46 70.png

 

Glenlossie 1998

 

Daar doen we ook niet moeilijk over. We kunnen €20 van de prijs afhalen. Een koopje voor zo'n whisky! Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van!

 

Je besteld deze whisky hier

 

Aultmore 2005

Het houdt niet op.... Ook op deze 20% korting!

 

Je besteld deze whisky hierJe besteld deze whisky hier

 GM

En andere van Gordon & Macphail

 

Je besteld deze whisky hier

 

Zoals Dailuaine 2004 - Van 51,95 voor 46,95Zoals Dailuaine 2004 - Van 51,95 voor 46,95

 

Inchgower 2007 - Van 51,95 voor 44,95Inchgower 2007 - Van 51,95 voor 44,95

 

Benrinnes 1998 - Van 69,95 voor 64,95Benrinnes 1998 - Van 69,95 voor 64,95

 

Ballechin 10 years old

Dé Ballechin, de standaard van ze. Een 10 jaar oude. Ballechin? Ja, de geturfde whisky van de Edradour Distillery. Van €51,95 nu voor €42,95

Je besteld deze whisky hierJe besteld deze whisky hier

ballechin 10 year 500x500

 

 

 

 

 

 

Scotch Universe - Best Dram

18425473 1920680341542238 4738363665886035250 n

Wow, een geweldige nieuwtje dat we nu wel mogen delen. Scotch Universe en Best Dram waren tot voorkort niet in Nederland te krijgen. Een collega van ons heeft dit opgepakt en heeft ons gevraagd of wij ook interesse hebben. Zonder twijfel natuurlijk ja gezegd. Want Scotch Universe brengt mooie whisky's uit. Het is een onafhankelijke bottelaar uit Duitsland. Bekijk op Whiksybase anders maar eens wat ze zowel allemaal hebben uitgebracht.

 

De namen verwijzen zoals de naam al doet vermoeden, naar het universum. Maar er zit achter alle cijfers en letters op het etiket ook een logica. 

 

We verwachten volgende week de eerste zes varianten van Scotch Universe in huis te hebben. Ze komen dan beschikbaar in de webshop, dit bericht zullen we dan verder aanvullen en uiteraard melden we het op de facebookpagina

 

wijnen