WHISKYPROEVERIJ VRIJDAG 23 OKTOBER MET STEVEN CAMERON - GORDON & MACPHAIL

gm1

WHISKYPROEVERIJ VRIJDAG 23 OKTOBER MET STEVEN CAMERON - GORDON & MACPHAIL

Gordon & Macphail bestaat 125 jaar. Een mooi moment om  nader kennis te maken met deze onafhankelijke bottelaar uit Elgin, Schotland. We zijn enorm blij dat Steven Cameron van Gordon & Macphail deze proeverij voor ons wil doen. 

 

Steven is verantwoordelijk voor een groot deel van Europa binnen Gordon & Macphail. Maar belangrijker; Steven is een enorme whiskyliefhebber, iemand die alles over whisky en distillery's wilt weten. 

 

Samen met Steven hebben we een mooie selectie gemaakt.  We geven niet alles prijs, maar ik kan beloven dat geen lullig spul is. Zo beginnen we met  de Mortlach 25 yrs, hebben we een Caol Ila 2001 en een Mannochmore 1997 first fill sherry puncheon. Enkele komen uit de nieuwe batch die nog uitgebracht gaat worden. 

 

We kiezen er ook nu voor om de proeverij digitaal te doen. Jij veilig thuis, Steven veilig in Schotland.  

 

De proefsets volgen ongeveer 2 weken voor de proeverij. We zijn even afhankelijk wanneer de nieuwe bottelingen in Nederland zijn.  Versturen naar elders in Nederland is geen probleem. 

 

De inhoud van een proefset bestaat uit 6 buisjes van 2,5cl. Wil jij een set bestellen? Klik dan hier.

 

Proeverij grappa Villa de Varda - vrijdag 12 juni 20:00 uur

Grappa proeverij Villa de Varda

Een echte proeverij organiseren zit er nog even niet in. We zijn blij dat de horeca weer open is, maar een proeverij met grofweg 30 man/vrouw is nog wel iets anders als we voldoende afstand willen houden. Maar gelukkig is er een alternatief; de virituele proeverij thuis. Samen met anderen door heel Nederland doe je de proeverij vanuit huis, Via Facebook wordt de proeverij gestreamt en kan je vragen stellen aan de makers van Villa de Varda. Zij vertellen je ondertussen alles over hun mooie producten.  In de winkel kan je een set kopen met de dranken die deze avond geproefd worden.

 

Deze proeverij vindt plaats op vrijdag 12 juni om 20:00. We hebben nog enkele proefsets beschikbaar. Een set kost €37,95 en is te krijgen in de winkel of te bestellen via de webshop

 

Whiskyproeverij - woensdag 28 maart

 peat 575x288

Het kwam er nog niet van en omdat we bezig zijn met een nieuw winkelpand, staat ons ook een drukke tijd voor de boeg. Maar de vraag werd vaak gesteld; "wanneer is er weer een whiskyproeverij?" En eerlijk is eerlijk, zelf had ik er ook wel weer zin in. En dus is de agenda er bij gepakt en hebben we een datum geprikt. We zijn uitgekomen op woensdag 28 maart, om 20:00 uur. En dan het thema. We hebben inmiddels wel wat thema's gehad, maar peat in al zijn gradaties en vormen had nog niet op het menu gestaan. Dus voor in de agenda;

 

Woensdag 28 maart - 20:00 uur - whiskyproeverij met thema PEATED. 

Locatie; Heren van Houten

 

De exacte line-up ga ik de komende weken met mijn leverenciers samenstellen. We hebben er al een paar op het oog, maar even alles goed afstemmen. Via de volgende nieuwsbrief en de facebookpagina zullen we ze bekend maken, zodra ze vast liggen. We weten dat we met de laatste proeverij de lat hoog hebben gelegd, maar proberen die op zijn minst toch te evenaren. 

 

Deelname kost €27,50 en is zeker na betaling in de winkel of via de webshop

Whiskyproeverij met Werner Bos - 21 november - 20:00 uur Laatste vrije plaatsen!

22853310 1370629446381621 8190499433866555486 n

Laatste vrije plaatsen!

21 november organiseren we de laatste proeverij van 2017. We hebben Werner Bos gevraagd weer naar Houten te komen. Werner is vorig jaar ook geweest en dat was naar volle tevredenheid. We zoeken dit jaar naar een nog mooiere line-up. De komende weken zoeken we de pareltjes bij elkaar. Zodra we iets weten, vullen we telkens de line-up verder aan. Op dit moment hebben we de volgende al vast gelegd;

 

Glenrothes 2005 - Gordon&Macphail

 

Ledaig 2005 Hermitage wood finish - Gordon&Macphail.

 

Ballechin / Edradour Cuvee (Double Malt)

 

Clynelish 1996 - Signatory

 

Glenlivet 2006 - The Ultimate

 

One last secret whisky

 

We hebben deze avond plaats voor 25 personen. Deelname kost 25 euro. Deelname is definitief na betaling. Opgeven kan via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), in de winkel of via de webshop. Klik dan hier.

Proeverijen najaar.

proeverijen

We hebben een eerste planning gemaakt voor de tweede helft van het jaar. Dat resulteerde in twee geplande whiskyproeverijen en de najaarsproeverij. De eerste whiskyproeverij is donderdag 28 september. De tweede is dinsdag 21 november. 

De najaarsproeverij, de grote wijnproeverij dus, is zondag 5 november. Info hierover volgt later, maar dan is het alvast in de agenda te plannen.

 

Vorig jaar hebben we ook een portproeverij gedaan. Mocht er voldoende interesse zijn, dan organiseren we die graag nog een keer. Laat het dus vooral weten, mocht je dit willen.

Lees meer

Proeverij Godet

Godet

Na verschillende whiskyproeverijen waren we ook nu aan het kijken naar een mooie proeverij om te organiseren voor het najaar. Automatisch dachten we weer aan whisky. Totdat Bruno Comard van het cognachuis Godet aangaf dat hij begin oktober in Nederland zou zijn. Ik heb Bruno enige tijd geleden leren kennen toen hij zijn cognac liet proeven aan mij in de winkel. Meteen viel op hoe heerlijk zacht de cognac van Godet is. Een buitenkansje, zo dacht ik direct. Ik denk dat dit ook erg leuk kan zijn voor whiskyliefhebbers!

Zodoende nodig ik u graag uit om op donderdag 8 oktober, om 20:00 uur deel te nemen aan deze proeverij/masterclass.

We proeven deze avond de volgende cognac; de Godet Antarctica (mijn persoonlijke favoriet), VS, No 1, VSOP, XO en de Gastronome

Deelname kan gratis zijn....

Bijna alles kost geld, bijna alles...... Deelname aan deze proeverij hoeft u niets te kosten. We vragen €10 inschrijfkosten. Die krijgt u terug als u die avond besluit een fles van Godet cognac aan te schaffen. Inschrijven kan in de winkel of via de webshop. Uw inschrijving is defenitief na betaling van de €10,-

Je kan je hier inschrijven.

Lees meer

  • 1
  • 2
Messenger