Whiskyproeverij met Whisky Import Nederland

OnlinE whiskyproeverij 

Uiterlijk woensdag 15:00 uur besteld, is nog optijd in huis. Maar liever nog dinsdag voor 16:00 uur bestellen. 

Samen met Whisky Import Nederland organiseren we donderdag 2 juli - 20:00 uur een online whiskyproeverij. Vanuit je luie stoel kan je genieten van de verhalen van Marcel en Frank van Whisky Import Nederland en de whisky's de we samen geselecteerd hebben. Het is eigenlijk net als een normale whiskyproeverij, maar nu vanuit huis.

 

Whisky Import Nederland is voortgekomen uit de passie van Marcel Bol voor whisky en de vele proeverijen die hij deed. Inmiddels bestaat het bedrijf al vele jaren en zijn ze gespecialiseerd in bijzondere whisky. Vaak zijn het single cask whisky's, zodat er telkens maar 300 tot 600 flessen van zijn gemaakt. 

 

We hebben gekozen voor 6 hele mooie whisky's die je zeker niet vaak tegenkomt.

De whisky zit in buisjes  en zijn dus eenvoudig mee naar huis te nemen of te verzenden per post.

 

Ondanks dat het online is, is het aantal plaatsen beperkt. Een plekje reserveren doe je hier.

Proeverij grappa Villa de Varda - vrijdag 12 juni 20:00 uur

Grappa proeverij Villa de Varda

Een echte proeverij organiseren zit er nog even niet in. We zijn blij dat de horeca weer open is, maar een proeverij met grofweg 30 man/vrouw is nog wel iets anders als we voldoende afstand willen houden. Maar gelukkig is er een alternatief; de virituele proeverij thuis. Samen met anderen door heel Nederland doe je de proeverij vanuit huis, Via Facebook wordt de proeverij gestreamt en kan je vragen stellen aan de makers van Villa de Varda. Zij vertellen je ondertussen alles over hun mooie producten.  In de winkel kan je een set kopen met de dranken die deze avond geproefd worden.

 

Deze proeverij vindt plaats op vrijdag 12 juni om 20:00. We hebben nog enkele proefsets beschikbaar. Een set kost €37,95 en is te krijgen in de winkel of te bestellen via de webshop

 

Whiskydiner 18 maart

Jesse Reij_Egmond aan Zee_20181111_Jan Beek met zijn lijn

Whiskydiner - 18 maart

In samenwerking met Jan Beek en restaurant Miro organiseren wij het 1e whiskydiner van Houten. Jan en ik kennen elkaar al wat jaren nu en toen hij vroeg of wij mee wilden doen, twijfelde wij als dé whiskywinkel van Houten en omstreken natuurlijk geen moment. Jan is een begrip in de whiskywereld. Hij heeft jaren voor de grootste whisky-importeur gewerkt en is zo'n 2 jaar geleden begonnen zijn eigen dranken te maken. Zo heeft hij al diverse whisky's, maar ook cognac, amaretto, limoncello, gin en genevers gemaakt.

Het team van Miro zorgt voor 4 heerlijke gangen, samen met Jan kiezen wij de passende whisky's bij en Jan verzorgt het vermakelijke verhaal van de avond.

Deelname kost €50,- Inschrijven kan in de winkel, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., door langs te gaan bij restaurant Miro of hun te bellen op 06 22612668.

Maar je kan online inschrijven via de webshop. Klik daarvoor hier.

 

 

 

Kilkerran proeverij - 12 maart -20:00 uur

kilkerran logo

We hebben de eer Ronan Currie van Kilkerran te mogen ontvangen op 12 maart a.s. Hij is enkele dagen over in Nederland namens de Glengyle distillery om proeverijen te verzorgen. Wij zijn een van de gelukkige waar hij langs komt. Kilkerran is relatief recent weer heropend, maar heeft een geschiedenis die ver terug gaat. Ronan neemt uiteraard de Kilkerran 8 cask strength, Kilkerran 12 en de dan nieuwe Kilkerran Peated mee, maar daarnaast ook andere uit de ketel van de distillery. 

 

Deelname kost €27,50 en is definitief na betaling. Dat kan in de winkel of in de webshop. De plaatsen zijn niet onbeperkt, dus vol = vol.  

 

We starten de avond om 20:00 uur en naar verwachting zijn we tussen 22:00 en 22:30 uur klaar.

Whiskyproeverij - woensdag 28 maart

 peat 575x288

Het kwam er nog niet van en omdat we bezig zijn met een nieuw winkelpand, staat ons ook een drukke tijd voor de boeg. Maar de vraag werd vaak gesteld; "wanneer is er weer een whiskyproeverij?" En eerlijk is eerlijk, zelf had ik er ook wel weer zin in. En dus is de agenda er bij gepakt en hebben we een datum geprikt. We zijn uitgekomen op woensdag 28 maart, om 20:00 uur. En dan het thema. We hebben inmiddels wel wat thema's gehad, maar peat in al zijn gradaties en vormen had nog niet op het menu gestaan. Dus voor in de agenda;

 

Woensdag 28 maart - 20:00 uur - whiskyproeverij met thema PEATED. 

Locatie; Heren van Houten

 

De exacte line-up ga ik de komende weken met mijn leverenciers samenstellen. We hebben er al een paar op het oog, maar even alles goed afstemmen. Via de volgende nieuwsbrief en de facebookpagina zullen we ze bekend maken, zodra ze vast liggen. We weten dat we met de laatste proeverij de lat hoog hebben gelegd, maar proberen die op zijn minst toch te evenaren. 

 

Deelname kost €27,50 en is zeker na betaling in de winkel of via de webshop

Whiskyproeverij met Werner Bos - 21 november - 20:00 uur Laatste vrije plaatsen!

22853310 1370629446381621 8190499433866555486 n

Laatste vrije plaatsen!

21 november organiseren we de laatste proeverij van 2017. We hebben Werner Bos gevraagd weer naar Houten te komen. Werner is vorig jaar ook geweest en dat was naar volle tevredenheid. We zoeken dit jaar naar een nog mooiere line-up. De komende weken zoeken we de pareltjes bij elkaar. Zodra we iets weten, vullen we telkens de line-up verder aan. Op dit moment hebben we de volgende al vast gelegd;

 

Glenrothes 2005 - Gordon&Macphail

 

Ledaig 2005 Hermitage wood finish - Gordon&Macphail.

 

Ballechin / Edradour Cuvee (Double Malt)

 

Clynelish 1996 - Signatory

 

Glenlivet 2006 - The Ultimate

 

One last secret whisky

 

We hebben deze avond plaats voor 25 personen. Deelname kost 25 euro. Deelname is definitief na betaling. Opgeven kan via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), in de winkel of via de webshop. Klik dan hier.

Messenger